Сестрата на български тираджия отправи призив за помощ във Facebook. Дарена

...
Сестрата на български тираджия отправи призив за помощ във Facebook. Дарена
Коментари Харесай

Български тираджия остана без пари, без документи и самолетен билет в Швеция

Сестрата на български камионджия насочи апел за помощ във Фейсбук. Дарена Иванова моли българи в чужбина да й оказват помощ със съвет за много неприятна обстановка, в която е попаднал брат й - без пари, без документи, без самолетен билет... Предлагаме ви поста на жената с незначителна редакторска интервенция. Ако има българи в Швеция или хора, които са осведомени с тамошните порядки, дано да оказват помощ на един български водач да се прибере в родината си.

" Брат ми е интернационален водач. Снощи трябваше да се прибере с полет от Копенхаген. Взел е влака от Малмьо, Швеция до летището на Копенхаген. Слизайки от влака схваща, че си е не запомнил раницата с всичките си пари, банкови карти /блокирани са още снощи/, документи, самолетния билет, даже зарядното му е било вътре. За страдание се е усетил сега, в който влакът потегля.

Сигнализирал е на гарата, само че не е съумял да се разбере със служителя, тъй като служителят не е говорел британски. Не съумях да схвана кой го е посъветвал да се върне назад с влака до Малмьо и да потърси раницата на " Забравени движимости " на гарата. Върна се, само че се е оказало, че въпросното гише събота и неделя не работи.

Колеги от компанията, в която е водач, са го прибрали назад в базата (някъде към Малмьо е, тъй като от гарата ми се обади и ми сподели, че след към 15 мин. ще го вземат), ще го хранят до понеделник, ще си спи в камиона, най-малко не е на улицата.

Моля ви, в случай че има българи, които живеят в Швеция или са осведомени, да ме посъветват какво друго можем да създадем, до момента в който чакаме до понеделник. Има ли възможност да е предадена в някое полицейско ръководство и в случай че да - по какъв метод може да разберем къде? Ще съм ви безпределно признателна за всеки съвет! "

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР